Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha tetszett, kövess Facebookon!

Követők

bardóczi ákos Frankó Luca tafofob eco

A meghatározó évtized

Dr. Meg Jay könyve, a "The Defining Decade" idén az egyik legmeghatározóbb olvasmányélményem volt. 2012-ben jelent meg Amerikában, nem sokkal később pedig valamelyik hazai női magazin hasábjain olvastam róla először. A könyv nyomán íródott cikk azt taglalta, hogy akármennyire is szívesen gondolják azt korunk fiataljai, a 30 egyáltalán nem az új 20. A húszas évek jelentik a kritikus periódust a karrier vagy a családalapítás szempontjából, olyan ez, mint az első 5 év a nyelvtanulás tekintetében. Akkor az a cikk nagyon megfogott, egyrészt mivel magam is a húszas éveimet taposom, másrészt mert kutatási szempontból is érdekelnek a generációs kérdések. Egy a témára fogékony barátnőmnek írtam is egy e-mailt, hogy vegye meg a lapot, jót el is diskuráltunk a témáról. Majd két évig nem hallottam a szerzőről....

TED y generacio meg jay 30 az új 20 the defining decade

Idén nyáron eljutottam New York-ba és az NYU könyvesboltjába, ahol az egyik polcról visszaköszönt a "The Defining Decade". Megvettem, és már a repülőúton hazafelé elkezdtem olvasni. Alig tudtam letenni, kellően szakmai és kellően olvasmányos, remek könyv. Jó szokásomhoz híven el is kezdtem kijegyzetelni a lényeget, mert tudtam, hogy Meg Jay gondolatait még terjeszteni fogom itt-ott. Nyáron tartottam is egy kolléganőmmel egy karriermenedzsment tréninget, ahova be is csempésztem néhány érdekességet. Nemrég pedig belefutottam Meg Jay TED előadásába is:14 percbe sűrítette és tovább csupaszította a mondanivalóját.

Tovább

X vs. Y - a popkultúrális háború

A generácós kérdések évek óta lázban tartanak bennünket, mindenki már álmából felkeltve tudja mi az X és mi fán terem az Y, de valahogy sosem elég az ilyen témájú cikkekből, könyvekből. Legalábbis én így vagyok vele. Eve és Leonora Epsteint a kérdés popkulturális vonatkozása izgatta, egészen pontosan, hogy kin és min szocializálódtak generációjuk tagjai. Született is a témában egy könyv, ami tulajdonképpen egy nagyra nőtt magazincikkre hasonlít igazán.

Eve egy vérbeli X, foglalkozását tekintve pedig író és szerkesztő, többek közt a Vanity Fairben és a Glamourban publikál rendszeresen. 14 évvel fiatalabb húga, Leonora, a nővéréhez hasonló pályát választott, jelenleg a BuzzFeed egyik szerkesztője, de blogolt már a Cosmopolitan-nek és az Elle-nek is.

Tovább