Meglátni és megszeretni

Igazi tapéta rajongónak számítok, amióta valamelyik Elle magazin lakberendezős oldalán szembejött velem a NAGY Ő. Soha nem foglalkoztatott a téma, nem is terveztünk ilyesfajta felújítást a lakásban, de a Bamboo Lime fedőnevű darabba annyira beleszerettem egy pillantás alatt, hogy gyorsan utánajártam, hogyan juthatnék hozzá (Magyarországon a Mobili Mania nevű design bolt forgalmazza). Megrendeltem, átvettem. Kerestem szakembert, aki feltette és azóta néha csak álldogálok a folyosón és gyönyörködöm benne. Mivel arany árban mérték, ezért csak 1 (azaz 2, de a másik itt nem látszik) csíkban tettük fel a beeső falrészekre. Utólag egyébként így jobban is tetszik, talán nem olyan tömény az élmény.

A kutyát általában a közelébe sem engedjük :), csak pár pillanatig pózolt előtte, a fotó kedvéért

 

A természet ereje

Arról már korábban is írtam (itt és itt), hogy a természeti környezet jótékony hatással van ránk: pihentet és megnyugtat. A hatása még akkor is érzékelhető, ha a természet nem a maga valójában van jelen, hanem egy kép vagy éppen egy tapéta formájában.

NÉHÁNY PÉLDA

És miért is ne szökhetne be a természet eképpen az irodákba is?! Elkezdtem jó példákat keresni. Túl sokat nem találtam, de íme egy kis ízelítő:

Mintha az erdőben ebédelnénk

Kicsit steril, de a szándék nem rossz
"Természetes" iroda Google-módra
Home office a téli erdő mélyén
Kevésbé a színekben, inkább a formákban jelenik meg a természet

HA KEDVET KAPTÁL...

Összegyűjtöttem pár csodás, megrendelhető darabot (közvetlen link a képek alatti szövegen), amelyet a tervezők nem feltétlenül irodák falára álmodtak meg, de véleményem szerint határozottan működnének ilyen környezetekben is. A felhozatal alapján a hideg színek a menők mostanában, sárgás-narancsos tónusokat alig találni.

Nem csak a gyerekszobában működhet

Ez a nonfiguratív tapéta színeiben idézi meg a természetet

Nagy levelek, nyugtató zöld színek

Ez az ombre tapéta a nyári eget idézi

Madarak

Madarasból egyébként elég nagy a választék

Ha csak a fehéret szeretnénk kicsit feldobni

A kedvenc: hegyek vagy hullámzó tenger?

Tovább böngészhettek például itt: 

https://www.etsy.com/search?q=wallpaper

https://www.designersguild.com/uk/wallpaper/l1115

http://www.zuber.fr/ (egy komment nyomán :))