A generácós kérdések évek óta lázban tartanak bennünket, mindenki már álmából felkeltve tudja mi az X és mi fán terem az Y, de valahogy sosem elég az ilyen témájú cikkekből, könyvekből. Legalábbis én így vagyok vele. Eve és Leonora Epsteint a kérdés popkulturális vonatkozása izgatta, egészen pontosan, hogy kin és min szocializálódtak generációjuk tagjai. Született is a témában egy könyv, ami tulajdonképpen egy nagyra nőtt magazincikkre hasonlít igazán.

Eve egy vérbeli X, foglalkozását tekintve pedig író és szerkesztő, többek közt a Vanity Fairben és a Glamourban publikál rendszeresen. 14 évvel fiatalabb húga, Leonora, a nővéréhez hasonló pályát választott, jelenleg a BuzzFeed egyik szerkesztője, de blogolt már a Cosmopolitan-nek és az Elle-nek is.

A hölgyek Californiában élnek, és nagyon színesen, szagosan, szellemesen és (még egy sz) szisztematikusan végigvették, milyen hatások érték őket és kortársaikat a zene, a divat, a TV, a szex és a randizás, a filmek, a technológia valamint könyvek és magazinok tekintetében. A mű nagyszerűsége a vizuális megjelenítésben rejlik, szellős és nagyon könnyed, telezsúfolva képekkel, listákkal és infografikákkal. Olyan időre-irőre belelapozós darab.

(Bocs a fotók minőségéért, e tekintetben én magam nem vagyok trú Y)

Az X generáció VHS kazettái vs az Y generáció DVD-i:

Star Wars vs. Titanic

Walkman vs. Discman, de ott a közös pont, az Apple: